Vissza a főmenübe
A Hetero Sapiens zenekar hírei, aktuális történései, koncertekről, közös eseményekről szóló beszámolói olvashatók itt. A fellépések helyének, időpontjának leírása a "Koncertek" rovatban található.
 

 

 

  Képzeletben Mexikóba repít a Hetero Sapiens karanténklipje 2020. május 9.  
 

Közkívánatra készítettünk Nektek egy karanténklipet, elvágyódásunknak adva zenei hangokat: vajon hova máshova mennénk, ha nem Mexikóba? Egy bolondos, házi készítésű klip, amivel vidámságot igyekszünk csalni az arcokra ezekben a nehéz napokban.

 
       
  Koncertklippel mutatjuk be a Concordia című albumot 2020. április 30.  
 

A Concordia című, vadi új albumunk összes dalából ízelítőt mutatunk frissen elkészült videoklipünkben, melyet egy igazán vagány helyszínen, az Analog Music Hallban rögzítettünk még február elején, rendkívül jó hangulatban. Fogadjátok szeretettel!

 
       
  Zenekari élő bejelentkezések a kijárási korlátozások idején 2020. március 30.  
 

A kijárási korlátozások ideje alatt, két hetente élő adásokkal jelentkezünk a facebook oldalunkon, hogy így tarthassuk Veletek a kapcsolatot, míg újra élőben nem koncertezhetünk. Kövessétek a műsorokat élőben, hogy részt vehessetek a kvíz játékokon, vagy nézzétek vissza az adásokat a youtube csatornánkon!

Megtekintés a facebook oldalon

Visszanézés a YouTube-on

Visszanézem

 
       
  Élőben a Sztráda Rádióban!!!
(csütörtök 18.00 óra, Rock Sztár Rock)
2020. február 25.  
 
E hét csütörtökén (február 27-én) élő adásban mesélünk majd a Sztráda Rádió Rock Sztár Rock című műsorában új lemezünkről, a Concordiáról, illetve műhelytitkokról, tervekről.
Meglepetésvendég is érkezik a stúdióba! Sándor Imre vendégeiként a rockimádók is megismerhetnek mindet. Hallgass belénk!

Sztráda Rádió

Belehallgatok
a műsorba

 
       
  Elkészült első hivatalos videoklipünk a Concordia című dalhoz 2020. január 13.  
 

A zenekar első hivatalos videoklipjét a Concordia című dalhoz forgattuk, méghozzá egy kivételesen különleges helyszínen, a Városligeti Műjégpályán.
A dal a Costa Concordia áldozatainak állít emléket.

 
       
  Megjelent a Hetero Sapiens második nagylemeze: a Concordia 2019. december 19.  
 

Elkészült második nagylemezünk, a Concordia című album, amit decemberi klubkoncertünkön be is mutatunk a nagyérdeműnek! Az összesen 10 zeneszámot tartalmazó CD-n olyan kedvencek hallhatók, mint az Akitől, a Mexico, a Miért volt minden?, vagy az Egyet az ötmilliárdból, és persze sok más, különböző stílusú, lírikus vagy éppen vidám dal. A hanganyag hamarosan kapható lesz az online zenei áruházakban is, addig pedig közvetlenül a zenekartól lehet megrendelni a heterosapiens@heterosapiens.hu e-mail címen (megrendelés itt - klikk!). A CD ára mindössze 2000,- Ft.

Concordia CD

Megrendelem

 
       
  Hetero Sapiens klubkoncert sorozat indul a Csili Alsóállomáson 2018. augusztus 20.  
 
Szeptembertől havi rendszerességgel klubkoncertet tartunk a Csili Alsó Állomáson. A főműsorszámnak szánt koncertek mellett a zenekari tagok egyéni, vagy szekció szerű produkciók keretében mutatkoznak be más zenei oldalukról, illetve vendégzenekarok színesítik majd az esteket. Az első alkalom 2018. szeptember 28, péntek 19 óra, Csili Alsó Állomás (Budapest, XX. kerület, Nagy Győri István u. 4-6., a CSILI Művelődési Központ klubhelyisége).

 
       
  Klubkoncert a Tisztáson
2015. április 10.
 
 
Tavasznyitó örömzenélésre hívott minket a Tisztás Közösségi Hely az I. kerületbe, Vízivárosba, aminek mi lelkesen teszünk eleget. A hely adottságainak köszönhetően igazán intim, klubhangulatú koncerttel készülünk.
 
       
  Boszorkányos Luca-napi HS koncert a Lajtha László AMI-ban
2014. december 3.
 
 

Boszorkányosan virtuóz trombita-, bőgő- és zongoraszólókra, kísértetiesen ismerős, no meg varázslatosan új HS dalokra, és persze mágikus hangulatra lehet számítani december 13-ai, Luca-napi koncertünkön. A Gergely-naptár bevezetése óta már nem ez az év legsötétebb napja, a világosságra még két hetet várni kéne... de a a Lajtha László AMI koncerttermében (1204 Bp., Ady Endre u. 98.) LUX napján kigyúlnak a fények, és felcsendülnek a latinos, swinges, folkos és - az advent jegyében már - a meghitt dallamok. Hagyd magad elvarázsolni!

Részletes információk
 
       
  Concordia - videoklip a Costa Concordia áldozatainak tiszteletére
2013. január 20.
 
 
A Hetero Sapiens zenekar Concordia című új dalával emlékezik meg a 2012. január 13-án, Giglio (Olaszország) partjainál szerencsétlenül járt óceánjáró áldozatairól. Az évfordulóra az angol nyelvű, rövidített verzió készült el egy eredeti felvételekből összeállított videoklippel (megtekintés). Hamarosan a teljes, magyar nyelvű változat is elkészül. A dalt, a süllyedő hajón gyermekeket mentő, hősi halált halt, kiváló magyar cigányzenész, hegedűművész, Fehér Sándor emlékének ajánljuk.
 
       
  HS AKUSZTIK - akusztikus Pünkösdi kamarakoncert a Galériában!
2012. május 16.
 
 

Május 25-én, este 6 órától a Gaál Imre Galéria vendégeiként akusztikus koncertet adunk a Pesterzsébeti Művészeti Napok keretében. Hallgasd dalainkat a hangszerek természetes hangján, és közben csodáld meg a 43. Tavaszi Tárlat nagyszerű műalkotásait, melyek között Fejes-Tóth Gábor festménye is megtalálható, és persze mi is: koncert közben! :-)
A rendezvény ingyenes. Szeretettel várunk!

 
       
  Ex-Heterók a születésnapi koncerten!
2012. április 15.
 
 

Az összes eddigi hegedűs HS tag velünk ünnepel a jubileumi koncerten, és ex-dobosunk, Balog Peti is játszik majd. Külön megtiszteltetés, hogy Csóka Gabriella, a Lajtha László AMI igazgatónője elfogadta felkérésünket. Utolsó beharangozó kis videónk a koncert előtt.

 
       
  A négytagú rezestrió
2012. április 4.
 
 

Egy 14 éves trombitással négy tagúra bővült fúvós trióval készülünk a Hetero Sapiens 5 éves jubileumi koncertjére.
Köztük Horváth Kornél - szaxofonos - a próbáról mesél. Tekintsd meg kedvcsináló videónk első részét! Pillants be a kulisszák mögé!

 
       
  5 éves jubileumi koncertshow
2012. március 29.
 
 
Április 22-én, este 6 órától nagyszabású születésnapi koncerttel ünnepeljük a Hetero Sapiens 5 éves jubileumát a Csili Művelődési Központban (1201 Budapest, Nagy Győri István u. 4-6.). Az est folyamán számos vendégzenész lép színpadra: a zenekar bölcsőjének számító Pesterzsébeti Városi Vegyeskar, az együttes korábbi tagjai - így egyszerre négy hegedűs kamarazenéje is felcsendül majd -, Csóka Gabriella - a Lajtha László AMI igazgatónője, állandó vendéglátónk az intézményben -, Horváth Kornél - a Lajtha László AMI korrepetítora - egy rezes trió formcióban, valamint az album elkészítésében segédkező zenészbarátok. A műsort ezenkívűl vizuális effektek színesítik, és derűs képsorok elevenítik fel az elmúlt öt év meghatározó pillanatait. A koncert alatt büfé és pincéres felszolgálás üzemel. Mindenkit szeretettel várunk! A belépő mindössze 800 Ft.
 
       
  Fergeteges HS hangulat Bizse Ferenc Folk-a-vezér című műsorában
2012.február 8.
 
 

Nagyszerű hangulatban telt a Hetero Sapiens egy órás, élő bemutatkozása január 26-án, csütörtökön, este 8 órakor a Lánchíd Rádióban. Bizse Ferenc vendégeként a Folk-a-vezér című műsorban mesélhettünk első lemezünk, az Itt leszek című album elkészítésének műhelytitkairól; a közelgő, 5 éves jubileumi nagykoncertünk előkészületeiről; zenekari összetartásról, vicces kalandokról és a "drákói" zenekari fegyelemről. Bizse Ferenc rendkívűl könnyed műsorában zenekarunk magyar népzenei hagyományokra épülő dalai és hangszerelése kerültek fókuszba. Egy ügyes hallgató, még CD-t is kapott ajándékba, a beszélgetés után pedig a teljes albumot sugározta a Lánchíd Rádió. Hallgass belénk!

 
       
  Élőben a Lánchíd-rádióban!!!
(csütörtök 20.00 óra, Folk-a-vezér)
2012. január 22.
 
 
E hét csütörtökén (január 26-án) élő adásban mesélünk majd a Lánchíd Rádió Folk-a-vezér című műsorában elkészült első lemezünkről, az Itt leszekről, és közelgő, 5 éves, jubileumi nagykoncertünk előkészületeiről. Bizse Ferenc vendégeiként a zenekar magyar népzenei hagyományokra épülő dalai és hangszerelése kerülnek fókuszba. Hallgass belénk!
 
       
 

A Neo FM-en a Hetero Sapiens!!!
(csütörtök 22.00 óra, Magyar hangok)

2011. december 6.
 
  Mikulásra bemutatkozási lehetőséget kaptunk a Neo FM Magyar hangok című műsorába. Kalácska Gábor meghívásának eleget téve hárman (Marci, Gábor, Barnabás) képviseltük a zenekart, meséltünk annak megalakulásáról, működéséről, a dalokról, azok születéséről és persze még sokminden másról. Kedvenc HS számaidat most élő adásban hallhatod Magyarország egyik leghallgatottabb kereskedelmi rádiójában! Hallgass belénk csütörtökön (december 8.) este 22.00 órakor a Neo FM-en!

Neo FM

Megnézem

 
       
  Karácsonyi-előszilveszteri ünnepi bulikoncert a Gitár Pont Caféban
2011. december 5.
 
 

Ünnepelj a Hetero Sapienssel igazi klubhangulatban a Gitár Pont Caféban december 28-án! A hely, ahol a közönség egybeolvad a zenekarral: a koncert legközvetlenebb hangunkon fog szólni, sok humorral, könnyed előadásmódban, ahol ráadásul együtt koccinthatunk az ünneppekre! A zenekar régi-új dalai is megszólalnak új köntösbe bújtatva (ezek már a következő album dalai!), és egy igen vidám feldolgozással is készülünk. Természetesen az Itt leszek album dalai is mind felcsendülnek az esten. Ha lemaradtál a lemezbemutatóról, most mindenképp itt a helyed!
(Cím: Budapest, XX. kerület, Nagy Győri István u. 4-6., CSILI Művház)
A belépés ingyenes.

 
       
  Youtube-on a Hetero Sapiens képanimációs videoklipjei
2011. november 17.
 
 

Amíg elkészülnek hivatalos videoklipjeink, addig zenekari fotókkal illusztrált vidoklip formájában hallgatható meg néhány kedvenc a Youtube-on az új CD-ről. A fotókat fontosabb koncertjeinkről, és a zenekar életének meghatározó vagy egyszerűen csak vidám pillanataiból válogattuk össze. Jó szórakozást!

Dalaink a Youtube-on (klikk a dalokra!):
Ott a Mátkám
Mi Cielo
Brand New Imagination
Itt leszek

 
       
  Boltokban az első Hetero Sapiens CD
2011. november 9.
 
 

Hivatalosan is megjelent első nagylemezünk, az Itt leszek című album. A CD kapható az ismert zenei üzletekben, megtalálható a nagyáruházak polcain, de megrendelhető közvetlenül a zenekartól is a heterosapiens@heterosapiens.hu e-mail címen (megrendelés itt - klikk!), illetve a www.rockdiszkont.hu honlapon.
Könyvesboltokban is kapható: Erzsébeti Könyvudvar (Budapest, XX., Kossuth Lajos u. 29.), Jakab-Könyvesbolt (Budapest, XX., Tátra Téri Piac 1./35-ös bolt).

Megrendelem

 
       
  Teltház a lemezbemutató koncerteten
2011. november 6.
 
 
Színültig megtelt a Lajtha László AMI hangversenyterme november 5-én, szombat este a Hetero Sapiens zenekar első nagylemezének bemutató koncertjén. A több mint másfél órás koncerten bemutattuk az új album összes dalát, és egy szájdobbal támogatott a capella kórusművel is megleptük a nagyérdeműt: az Ott a Mátkám című dalunk csendült fel új köntösben. A koncerten velünk játszott Tóth Szilvia és Balog Péter, zenekarunk korábbi zenészei is, akik az album elkészítésében is részt vettek még. Ezúton szeretnénk megköszönni Csóka Gabriellának a meghívást, minden barátnak és családtagnak a segítséget és támogatást a lemez elkészítéséhez és természetesen mindenkinek, aki eljött, hogy megosztotta velünk az örömöt és az ünnepélyes pillanatot, amikor bejelenthettük: a Hetero Sapiens zenekarnak megjelent az első nagylemeze!
 
       
  Megjelent a Hetero Sapiens első nagylemeze: az Itt leszek
2011. október 25.
 
 
Már megrendelhető első nagylemezünk, az Itt leszek című album. Az összesen 10 zeneszámot tartalmazó CD-n olyan kedvencek hallhatók, mint a Van fönn egy Ország, a Mi Cielo, az Itt leszek, vagy a Sohaországban, és persze sok más különböző stílusú, vidám dal. A hanganyag hamarosan kapható lesz a zenei üzletekben is, addig pedig közvetlenül a zenekartól lehet megrendelni a heterosapiens@heterosapiens.hu e-mail címen (megrendelés itt - klikk!). A CD ára mindössze 1790,- Ft.
 
       
  Lemezbemutató koncertet tart a Hetero Sapiens november 5-én
2011. szeptember 20.
 
 
A Lajtha László AMI hangversenytermében mutatjuk be november 5-én frissen elkészült első nagylemezünket, az Itt leszek című albumot. Az ünnepi koncerten jelen lesznek mindazok, akik részt vettek, segítettek a CD felvételében, elkészítésében. Így a szípadon is vendégzenészként köszönthetjük majd a zenekar korábbi tagjait, valamint külön meglepetéssel is készülünk.
 
       
  Heteken belül boltokban a Hetero Sapiens első nagylemeze, az Itt leszek
2011. szeptember 14.
 
  A 2010 nyara óta tartó stúdiómunkálatok gyümölcseként hamarosan megjelenik zenekarunk büszkesége, első nagylemezünk, az Itt leszek című album. A CD összesen 10 dalt tartalmaz legkedveltebb dalainkból. A hanganyag kapható lesz bizonyos üzletekben, valamint közvetlenül a zenekartól is meg lehet majd vásárolni.  
       
  A Magyar Televízióban a Hetero Sapiens
2011. április 13.
 
 
2011. április 16-án, 13.30-kor az m1 Mozdulj! című szabadidősport magazinjában szereplünk mint a 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futás hivatalos zenekara. A riportban látható lesz, ahogy élőzenénkkel mintegy 6000 boldog futót buzdítunk a 12 illetve 21 kilométeres félmaratoni táv hátralévő részének legyőzésére. Közönségsiker a hamarosan megjelenő albumunkon is hallható Mi Cielo című latin hangulatú dal lett, melynek ritmusára láthatjuk majd elsuhanni a képsorokon a lelkes sportbarátokat. Örülünk, hogy segíthettünk még jobban teljesíteni a tiszteletreméltó futótávot! Valamint köszönjük a Budapest Sportiroda (BSI) meghívását és a Lamivill Bt. technikai segítségét!
 
     
  6000 futót buzdítunk élőzenével a Vivicittá Városvédő Futáson
2011. április 8.
 
 
2011. április 10-én 13 órától a Kossuth téren (a Parlamenttel szemben, a Néprajzi Múzeumnál) buzdítjuk pezsgő latinos, rockis dallamokkal a Budapest Sportiroda (BSI) által szervezett 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futás több mint 6000 futóját, akik a 12 km-es illetve a félmaratoni, 21 km-es táv lefutására vállalkoznak. Gyere el Te is, ha mást nem, szurkolni is, hiszen vasárnap több mint 15 ezer ember áll majd rajthoz! Hajrá minden sportbarátnak!
 
     
  Hetero Sapiens az ELTE Zenekarok Fesztiválján
2011. április 5.
 
  Több mint 60 jelentkező zenekar közül beválogattak minket az ELTE Zenekarok Fesztiváljára, mely szakmai megmérettetést is jelent az együttesek számára. 2011. április 27-én az ÁJK Napok keretében lépünk fel rangos zsűri előtt. Gyertek el és segítsétek a zsűri döntését, hogy továbbjuthassunk a májusi döntőbe!  
     
  Hetero Sapiens a Facebookon
2011. március 15.
 
  Immáron a Facebook (klikk!) közösségi portálon is elérhetőek vagyunk. Légy az ismerősünk, hogy elsőként értesülj fellépéseinkről, közösségi eseményeinkről!  
     
  Mikulás-napi koncert a Lajtha László zeneiskolában
2008. november 28.
 
  2008. december 6-án ismét a Lajtha László Zeneiskola hangverseny-termében koncertezünk, ezennel Mikuás alkalmából. Aki jó volt és szépen kifényesíti a csizmáját, vadonatúj Hetero Sapiens szerzeményeket hallhat majd felcsndülni a szintén újdonatúj slágerfeldolgozások között, és természetesen a népzenei blokk sem marad el, ahová szintén egy friss csokrot válogattunk össze a magyar népzene kincsestárából, és szólaltatjuk meg őket egyéni hangszerelésünkben. A jó hír, hogy aki nem volt jó, és nem fényesíti ki a csizmáját, az sem kap virgácsot, ellenben mindenki számára apró meglepetéssel készülünk. Szeretettel várunk minden kedves zeneszeretőt már az Advent jegyében!  
     
 
Áprilisi koncert a Lajtha László Zeneiskola dísztermében
2008. március 8.
 
 
Csóka Gabriella, a pesterzsébeti Lajtha László Zeneiskola igazgatóasszonya abban a megtiszteltetésben részesítette zenekarunkat, hogy meghívott minket az iskola dísztermébe egy önálló koncert előadására. Az eseményre 2008. április 12-én, este 7 órakor kerül sor. A 120 férőhelyes, elegáns koncertterem, és az impozáns méretű zenei színpad különleges zenei produkció létrehozására ösztönzött minket, ahol az előadás résztvevőiként - elsősorban a zeneiskola oktatói közül - vendégzenészeket kértünk fel. Az esemény súlyának megfelelően a kerület prominens személyiségei is meghívást kapnak koncertünkre. A felkérést - minthogy zenekarunk tagjainak fele a zeneiskola növendéke - különös megtiszteltetésnek tekintjük.
 
     
  Hetero Sapiens a FRINGE-en
2008. február 29.
 
 
2008. március 30-án, este 10 órakor a Csodák Palotájában adunk - az időkorlát miatt egy 30 perces - koncertet a Budapest Fringe Fesztivál keretében. A Fringe nem csak egy összművészeti fesztivál, hanem egy tehetségkutató verseny is egyben, ahol szakemberekből, fesztiválszervezőkből és kritikusokból álló zsűri fogja értékelni a produkciókat. A koncertre - mint a fesztivál egészére - a belépés ingyenes. Gyertek minél többen, hogy a tapsotok megkönnyítse a zsűri döntését! :-) Részletek (helyszín, leírás): www.fringe.hu
 
     
 
1 éves a Hetero Sapiens
2008. január 27.
 
 

2008. január 13-án ünnpelte a Hetero Sapiens zenekar fennálásának első évfordulóját. A neves eseményt 2008. január 26-án egy ünnepi koncerttel tettük feledhetetlenné a pesterzsébeti Kakukk vendéglő legendás színpadán, mely első koncertünknek volt 2007-ben színhelye. A családias hangulatú házikoncerten debütált velünk új ütősünk, Balog H. Péter, törzsközönségünk nem kis örömére. A felszabadult zenei élmény az előadás után free stage-dzsé alakult át, majd fesztelen mulatozásba torkollott. Galéria rovatunkban az eseményen készült felvételek hamarosan megtekinthetők lesznek.